Ting, du tror, du har brug for, men i virkeligheden ikke savner


besparelse i daglige indkøb

Selvom du ser et godt tilbud, kan det være en god idé at stoppe op og tænke over, om du i virkeligheden har brug for denne vare. Der er mange penge at spare, hvis du tænker dig om og ikke udelukkende køber ting, fordi tilbuddet ser fristende ud.
Her ser vi på 5 ting, du godt kan undvære.

Kildevand: I Danmark er det sådan, at vandet fra vandhanen er af meget høj kvalitet. Desuden er vand fra supermarkedet op til 500 gange dyrere end vand fra vandhanen. I stedet bør du investere i en drikkedunk, som ikke behøver at koste mere end 10 kr., og fylde denne med vand fra hanen, når du tager hjemmefra.

Aviser: Avisabonnementer kan være dyre, specielt hvis du skal have papirudgaven. Prisen virker især urealistisk høj, når man tænker på, at nyhederne i avisen er gratis tilgængelige på internettet. Det samme gælder for trykte magasiner, som findes i et reklamefinansieret, internetbaseret format.

Kameraer: Selvom du kan finde et godt kamera fra omkring 500 kr. i dag, er kameraerne i mobiltelefoner efterhånden blevet så gode, at et digitalkamera faktisk ikke er andet end ekstra besvær, eftersom du først skal lægge billederne over på din computer, før du kan lægge dem op på nettet.

DVD’er og CD’er: DVD’er og CD’er er blevet billigere end nogensinde før, og mange nyere titler kan købes for omkring 100 kr. Du kan dog finde de samme titler billigere på internettet, og ser du mange film, kan streamingtjenester som Netflix og HBO være et billigere alternativ.

Bøger: Medmindre du gerne vil have en imponerende bogsamling som en del af din boligindretning, er trykte bøger oftest omkring dobbelt så dyre som e-bøger. Hvis du ikke har noget imod at læse på en skærm, kan du sagtens læse en bog til halv pris og stadig få læseoplevelsen.

Skulle du alligevel finde noget, du simpelthen ikke kan sige nej til, kan du på Zaplo.dk tage et forbrugslån og betale det tilbage på mellem 3 og 18 måneder.

11.10.2016