Stående lån


stående lån

Der er mange typer lån, du kan vælge at tage som låntager. Derfor er det vigtigt at kende til alle dine muligheder, før du beslutter dig for, hvilket lån du skal tage. I den forbindelse er det vigtigt at starte med at tage udgangspunkt i din egen privatøkonomi.

I dette blogindlæg vil vi først og fremmest give dig svaret på ”hvad er et stående lån?” og samtidig komme ind på de forskellige fordele og ulemper ved et stående lån. Derudover vil du også få mulighed for at læse lidt om nogle andre populære låntyper, så du hurtigt kan få dannet dig et overblik over lånenes forskelligheder.

Stående lån – dine fordele

Der er særlige fordele ved alle lånetyper, og derfor er det også vigtigt at kende til fordelene ved et stående lån, før du træffer din endelige beslutning.

Du kan med fordel tage et stående lån, hvis du ikke ønsker at afdrage løbende på selve lånet. Et stående lån kan også kaldes for et fast lån, fordi du først skal tilbagebetale lånets hovedstol ved den sidste termin. Det betyder, at du skal indfri hele lånet på én gang, når låneperioden er ved at være udløbet. Du vil til gengæld betale et fast beløb for lånets renter ved hver termin – gennem hele låneperioden.

Det er vigtigt at vurdere, om du er i stand til at indfri hele hovedstolen ved sidste termin, før du vælger at tage et stående lån. Hvis du løbende finder ud af, at din økonomi ikke er til det, kan du oprette et nyt lån for at betale det gamle ud. Det plejer dog ikke at være en særlig optimal løsning, selvom det er muligt for dig.

Den helt store fordel ved et stående lån er altså, at du får pengene nu og her – uden selv at skulle afgive særlig meget henover hele låneperioden. Der er typisk tale om en hurtig udbetaling på disse lån, fordi lånetypen ikke går under den 48 timers betænkningstid. Derudover gør lånetypens kortere løbetid, at du typisk kan få dig en lavere rente på lånet og samtidig kan spare penge op, så du kan betale lånet ud ved sidste termin.

Stående lån – dine ulemper

Det er altid vigtigt at undersøge ulemperne ved de forskellige lånetyper, før du optager et. Når det kommer til et stående lån, skal du som sagt betale en fast månedlig ydelse, som er lånets renter. Derudover er det typisk meget fristende at tage et nyt lån for at betale det gamle ud, hvilket du bør være opmærksom på. Det kan nemlig komme til at blive en dyr fornøjelse for dig, hvis du blot tager et lån ovenpå et andet.

Derfor fraråder vi altid, at du optager et nyt lån for at tilbagebetale dit gamle lån – eller anden eksisterende gæld.

Andre populære låntyper

Der findes også andre populære lånetyper, som er værd at vide lidt om. Heriblandt finder du blandt andet et annuitetslån og serielån.

Et annuitetslån kendetegnes ved lige store ydelser – dvs. afdrag og renter – der falder ved hver termin. Det giver dig automatisk en økonomisk stabilitet og sikkerhed, fordi du ved, hvad du helt præcist skal betale. Det gør det også lettere for dig at lægge et budget, som du har mulighed for at følge og overholde.

Renterne på dit annuitetslån vil være baseret på din restgæld. Derfor vil renterne på dit lån være højere i starten af låneperioden og lavere i slutningen. Til gengæld vil afdraget stige, så ydelsen fortsat vil være fast henover hele perioden.

Låntypen er derfor typisk en fordel for dig, der ikke har uanede mængder af penge, og som har brug for at lægge et budget, så der kan holdes styr på udgifter og indtægter.

Et serielån vil derimod bestå af et fast afdrag og en konstant faldende rente. Det skaber automatisk et overskud i din økonomi, fordi du med tiden vil komme til at betale mindre og mindre i renter. Det gør også, at du typisk vil have mulighed for at betale mere af på din hovedstol, så du kan blive hurtigere gældfri. Derudover vil afdraget ikke variere måned for måned, hvilket typisk fungerer som en tryghed.

Zaplo – dit sikre valg

Hos Zaplo tilbyder vi dig annuitetslån med øjeblikkelig udbetaling. Det betyder, at du ikke behøver at vente længe, før du har pengene på din konto  – vi udbetaler nemlig med det samme. Derudover sikrer vores annuitetslån dig automatisk et stort overblik over hele låneperioden, hvilket er til din egen fordel.

I vores låneberegner på forsiden bestemmer du helt selv, hvad din månedlige ydelse skal være på dit lån. På den måde får du automatisk mulighed for at tilpasse dit lån til din egen privatøkonomi, så det hele hænger sammen for dig. Vi har nemlig altid dig i fokus.

Hos Zaplo kan du ikke kan optage et lån, hvis du enten er registreret i RKI eller i Debitor Registret.

Optag lån
04.09.2019