Guide: Sådan sparer du penge!


Man kan muligvis ikke spare sig til rigdom på kort tid, men man kan komme et stykke ad vejen. Her er nogle gode tips til at spare penge – allerede i dag!

Drop din latté, offentlig transport på vej til og fra uddannelse og smør din egen madpakke. Tager du din egen vandflaske med på arbejde er der allerede sparet penge. Her er en række genveje til nemme spareskillinger, som de fleste kan have gavn af.

Optag lån

Drik vand

Dette er nok et af de nemmeste og sundeste tips. Fyld køleskabet med vandflasker, så du altid har koldt vand til maden eller når du bliver tørstig. Så undgår du at fylde din krop med bjærge af sukker og andet. Og så er vand billigt!

 Hæng toiletpapiret yderst

Skal toiletpapiret hænge indad eller udad? Dette spørgsmål har siden opfindelsen bragt stor debat. Men svaret er enkelt, hvis du vil spare penge: Hæng toiletpapirrullen, så papiret hænger yderst, for sådan ruller papiret dårligere.

 Køb mindre ind

Vi fylder indkøbsvognen til randen og smider alt for meget ud. Du kan spare penge, hvis du mindsker spildet. Brug al maden, før du køber nyt. 

Plant dine egne urter

Der findes ikke noget bedre end friske urter i maden!
Frisk basilikum i tomatsalaten eller kødbollerne. Karse på maden med leverpostej eller purløg på morgenomeletten eller æggemaden. Friske krydderurter til morgen, middag og aften er lækkert. Det giver også maden en ”luksus” fornemmelse, da vi ofte forbinder friske krydderurter med restaurantbesøg. De kan desværre være alt for dyre i supermarkeder. Derudover kan det være sjovt at have lidt grønt stående i vindueskarmen.

Prut om prisen

Det kan aldrig skade at prutte lidt om prisen, og inden man ser sig om kan man spare penge! Man kan have sparet flere hundrede kroner efter en smalltalk med en sælger.

Undgå impulskøb

Impulskøb er en af de største pengerøvere – selvom du måske tænker, at det jo ”kun” koster 10-30 kroner. Disse impulskøb lagt sammen er, for mange, en kæmpe udgift, som ikke mærkes, da ”småindkøb” ofte er fordelt over flere indkøbsture. Hvis du holder dig til at købe ind én gang om ugen, fristes du heller ikke så ofte til impulskøb. Følg en indkøbsliste og lad vær med at handle ind på tom mave.

 Lev sundt

Måske listens sværeste udfordring. Skær ned på sprutten, smøgerne og ikke mindst de dyre byture. Det kan være svært, men det er økonomisk og helbredsmæssigt sund fornuft. Med et sundere liv kan du også tjene penge i flere år og spare på medicinen, når du bliver gammel. Alt i alt en rigtig win-win-situation.

 Undgå bøder

Rykkergebyrer er de mest ærgerlige penge at betale og du får intet for dem. Så sørg for at betale dine regninger til tiden, og undgå p-bøder, tog-bøder, biblioteksbøder osv.

07.03.2017