Mangler penge, men tvivler på lån?


mangler penge

Find den rette løsning til enhver situation

Hvis du mangler penge, men er i tvivl om, hvorvidt et lån er en god løsning, vil vi prøve at afklare det her. Det er ikke for at overbevise dig om at tage et lån. Et lån er rigtignok ikke altid den bedste og mest bæredygtige løsning. Vi gennemgår derfor flere veje, du kan gå for at få din økonomi til at hænge sammen.

Mangler penge hele tiden

Hvis det sker hver måned, at du står og mangler penge, så er der tale om, at dine udgifter overstiger dine indtægter. Her vil et lån ikke løse dine problemer. Men der er en masse, du kan gøre i stedet.

Det første råd ved en usammenhængende økonomi er, at du fører regnskab. Du kan hente forskellige budgetskabeloner på nettet eller bruge gratis tjenester som Spiir eller Lommebudget.

Disse løsninger gør det nemt at få et overblik over dit eget forbrug, og du behøver ikke samle dine boner eller bruge tid på at indtaste tal i et regneark. De forskellige apps og webapps henter det selv og hjælper dig med at planlægge budgetter, så du ikke mangler penge.

Derudover kan du overveje følgende:

  • Kan du arbejde ved siden af og skaffe de penge, du mangler?
  • Har du et værelse eller noget udstyr, du kan udleje og dermed få ekstra indtægter?
  • Har du mulighed for at mindske nogle af dine udgifter?

Få luft i økonomien med udlejning

Prøv at se på, hvad du har, og hvad der kan lejes ud. Det kan eksempelvis være, at du har et værelse, som du faktisk kunne få nogle ekstra penge fra. Derudover kan du se på, hvilket udstyr du ejer, og overveje at udleje det.

Du vil blive overrasket over, hvor mange folk lejer ting som tapetdampere, græsslåmaskiner, boremaskiner, forstærkere eller store grill. Hvis du ofte står og mangler penge, overvej, hvad du kan leje ud, og oplys dine naboer eller slå det op på nettet.

Gennemgå dine abonnementer

Hvis du ofte mangler penge, kan det være, at du ikke har set på dine abonnementer i en længere tid. Kig på dit telefonabonnement, internet- og TV-pakke, betalte apps eller fitnesscentre, og undersøg priserne hos udbydernes konkurrenter.

Nogle gange får man et abonnement, mens noget er billigt, og derefter glemmer man at undersøge markedet for nye og endnu billigere løsninger.

Det går uopdaget, hvor meget priserne på ens abonnement er steget, og hvor mange nye firmaer nu tilbyder det samme til en lavere pris eller endda gratis i nogle måneder.

Kan du finde billigere løsninger, så skift til konkurrenten og spar penge. Hvis du alligevel mangler penge, kan du overveje, om du virkeligt har brug for alle de abonnementer.

Mangler penge akut – Lånemuligheder

I dette tilfælde kan et lån komme på tale. Hvis du står i akut pengemangel med uforudsete regninger, der skal betales, er der flere lånemuligheder, du kan undersøge.

For det første kan du søge om engangsstøtte til uforudsete udgifter gennem borger.dk. Her er der ikke tale om lån, og man skal igennem en bureaukratisk proces for at få det, men du kan altid prøve, hvis du mangler penge akut.

Den anden mulighed er at tage et lån online. Det går lynhurtigt, så du vil have pengene på kontoen med det samme eller inden for en dag. Disse lån kan være kortfristede eller have en fleksibel løbetid. Overvej derfor, hvornår du kan betale lånet tilbage, og se på, hvor meget det vil koste dig.

Lån hurtigt, hvis du mangler penge akut

Zaplo.dk tilbyder hurtige og brugervenlige lån med afdrag og exceptionelt fleksible vilkår, når det kommer til tilbagebetalingen. Du kan låne mellem 5.000,- og 25.000 kr. her og nu, hvis du mangler penge akut. Rentesatsen er lav, og du kan låne med ro i sindet. Læs mere om hurtige lån hos Zaplo og se, om det er løsningen for dig, hvis du mangler penge akut.

L

06.06.2019