Hvordan kan du undgå problemer ved kortfristede lån?


Hvordan man undgår problemer med kortfristede lån

Flere og flere danskere tager kortfristede lån for at afhjælpe deres økonomiske situation . Disse lån stiller færre krav til din indtægt eller formue. De er nemmere at optage samt mere diskrete end banklån. I denne artikel vil vi hjælpe dig med at undgå problemer, der kan opstå under tilbagebetalingen af et kortfristet lån.

1) Vurdér din økonomiske situation

Før du tager lånet, skal du sørge for at undersøge, om du egentlig har råd til at tilbagebetale lånet. Hvis du f.eks. låner 5000 kr. hos Zaplo.dk med en løbetid på 6 måneder, skal du tilbagebetale 1058 kr. om måneden. Hvis du kan undvære disse 1058 kr. i din økonomi de næste 6 måneder, er det ikke et problem at optage dette lån. Hvis disse penge ikke kan findes i din økonomi ved at skære i ting, du ikke har brug for, som f.eks. cafébesøg vil det ikke være den bedste løsning for dig at optage lånet.

2) Undersøg dine muligheder

Som lånetager vil du kunne trække en del af renterne på dit lån fra i skat. Derfor er renten ikke altid så høj, som den umiddelbart ser ud til at være. Hvis du en måned ikke har økonomisk overskud til at betale afdrag på dit lån, har du hos Zaplo.dk blandt andet mulighed for, mod et gebyr, at udsætte afbetalingen af dit lån med en måned.

3) En ting ad gangen

Sørg for at betale det ene lån tilbage, før du tager det næste lån. Det kan hurtigt tage overhånd, hvis du begynder at tage nye lån, før de gamle er tilbagebetalt. I værste fald kan det ende med, at du ikke vil være i stand til at tilbagebetale lånene. For at undgå dette bør du sørge for kun at have ét kortfristet lån ad gangen.

4) Søg hjælp

Sørg for at kontakte låneudbyderen hvis du er kommet i gældsproblemer. Du kan med al sandsynlighed få en aftale med dem, så du kan komme ovenpå igen økonomisk. Du kan altid kontakte retshjælpen.dk hvis du mangler juridiske råd til, hvad du kan gøre, når du ikke kan tilbagebetale din gæld.

5) Mange bække små

Du kan følge 100×10 princippet: Hvis du kan spare 100 kr på 10 forskellige udgifter, vil du ikke savne disse penge i din hverdag. Disse udgifter kan være dit madbudget, dine forsikringer, dine fritidsinteresser, byture, restaurant/cafébesøg osv. Du vil til gengæld have 1000 kr. ekstra til at tilbagebetale dit lån.

14.07.2016