9 sparetips til unge


bank besparelser

 

Det med økonomien kan let blive en kedelig pligt, når du lige er flyttet hjemmefra og hellere vil bruge din frihed på at have det sjovt. Men det stopper hurtigt, hvis du ikke har en plan for hvordan du bruger dine penge. Det er nemlig ikke nogen nem opgave at blive kastet ud i som ung, især ikke hvis du samtidig skal klare dig for en SU eller lærlingeløn.

Her får du 9 tips til, hvordan du kan komme godt fra start de første svære år. Den erfaring, du gør dig her, er en vigtig lektie. Lær derfor af dine succeser og ikke mindst af dine fejltagelser.

  

1) Prioriter din privatøkonomi

Pengene er tit små, mens du er studerende eller lærling. Indse, at du kommer til at leve skrabet. Det kræver, at du fokuserer på det, der er allervigtigst for at få din hverdag til at fungere.

Efter dine faste udgifter er betalt skal du finde ud af hvad der er vigtigst for dig, og hvad der gør dig glad. Økologisk mad, offentlig transport eller byture og lignende. Brug pengene der, hvor du får mest ud af dem.

 2) Spar på energien

Det er altid et godt råd at huske at slukke lyset, når man går ud af et rum, at tage korte bade og ikke holde radiatorerne kørende hele tiden, hvis der ikke er brug for det. Det er en besparelse, der kan ses på regningerne.

3) Lav et budget

Det er altid en god idé at lave et budget over mad, faste udgifter og alt det løse du også skal bruge penge på. Så har du bedre styr på, hvad du har til rådighed.

4) Benyt studierabatter

Udnyt, at du er studerende – der er en lang række rabatter til dem, der har et studiekort, både på caféer, hos frisøren, i biografen, teateret og så videre. Listen er lang.

5) Spar på transporten

Det er selvfølgelig billigst at tage cyklen, og skal du med offentlig transport, er det en god idé at undersøge den billigste måde. Der findes ofte ungdomsbilletter, og andre tilbud til unge.

6) Gå efter tilbud

Der er stor forskel på, hvor du køber dine dagligvarer henne. Der kan være mange penge at spare ved at holde øje med tilbud.

7) Køb brugt

Der er ofte mange udgifter i at købe bøger til hvert semester på en videregående uddannelse. Rigtig ofte kan man finde brugte bøger, i fin stand, der sælges af andre. Det er også en god idé selv at sælge de bøger, du har mulighed for.

8) Gå i genbrugsbutikker

Er du glad for at shoppe, kan det være svært at lade være med at bruge penge på impulskøb. Der kan være rigtig mange penge at spare ved at gå i genbrugsbutikker og købe tøj. Især hvis man kommer lidt uden for byerne er genbrugstøjet markant billigere.

9) Lav en madplan

Det er en rigtig god idé at have en plan over, hvad man skal spise i løbet af ugen, og så købe ind efter det, i stedet for at købe småt ind flere gange. Det er i langt de fleste tilfælde meget billigere.

 

Zaplo.dk tilbyder en fleksibel lånemulighed, såfremt det skulle knibe med pengene over en periode.

20.02.2017