Sådan undgår du disse 5 pengeslugere


At have styr på dine penge er nøglen til succes.

Dog begår langt de fleste af os nogle fejl i forhold til vores økonomi.

Denne artikel gør dig opmærksom på fem af de største økonomiske fejl, og guider dig til hvordan du undgår at begå disse fejl fremover

Du kan ansøge om et lån hos Zaplo.dk her

1. Den dyre kaffe

Du tænker måske ikke videre over de småbeløb, du hver dag bruger på kaffe, sodavand, slik og lignende.

Men faktisk ryger disse småbeløb op i ganske væsentlige summer på årsbasis.

Lad os bare sige, at du køber to to go-kaffe på en café to gange om ugen. Dette svarer til omkring 100 kroner.

Det svarer til, at du på årsbasis bruger 5.200 kroner på kaffe fra dyre caféer! Og læg så de andre småbeløb der forsvinder, oveni det beløb – så begynder det for alvor at løbe op.

Løsningen på dette er ikke at droppe cappuccinoen fra din yndlingscafé fuldstændig, hvis det er noget, der gør din uge bedre.

Det betyder blot, at du med fordel kan være mere bevidst omkring, hvad du bruger dine penge på. Selvom priserne på kaffe varierer fra de store kæder til mindre kaffebarer, er det generelt dyrt at være med på to go-bølgen herhjemme.

2. Ingen opsparing

Noget af det værste, du kan byde dig selv og din økonomi, er ikke at lægge penge til side til opsparing hver måned.

Der kan hurtigt opstå uforudsete udgifter til en ødelagt vaskemaskine, køleskab eller lignende.

Sørg for at lægge en procentdel af din løn til side hver måned, eksempelvis 10%, så du er i stand til at betale for uforudsete udgifter, og er sikker på at der er penge til gaver samt afholdelse af fødselsdage, konfirmationer og lignende.

3. Ignorere tilbud

Det er utroligt, hvor mange penge der kan spares, ved at sammenligne priser. Mange er ikke opmærksomme på disse fordele og går derfor glip af dem.

Allerede ved at sammenligne tilbudsaviserne, og planlægge indkøb, kan der spares en hel del.

Brug nettet til at finde et billigere fitnessmedlemskab, rabatter hos bestemte forhandlere samt bedre og billigere forsikringer.

Med andre ord, kan du spare på alt hvad der kan købes, hvis du holder øjnene åbne og bruger søgemaskiner. Det er også altid en god idé at give sin privatøkonomi et eftersyn. Specielt hvis du oplever at det kan være svært at få pengene til at række måneden ud.

4. Dyr husleje

Den gode centrale beliggenhed af et lejemål kan friste en til at se bort fra en alt for høj husleje, i forhold til ens indkomst. Det kan ende i mindre finansielle katastrofer.

Vær derfor opmærksom på, hvor meget du virkelig vil give i husleje, når du udregner dit månedlige budget.

Det er trods alt dejligt at have lidt mere til overs. Hvis man vælger at flytte til udkanten af byerne, og pendler 30 minutter til arbejde eller skole, kan man spare op til flere tusinde kroner om måneden.

5. Ubalance i livet

Søgen efter finansiel succes er en god ambition at have. Mange succesfulde mennesker forstår dog at finansiel succes kun er ét aspekt af livet.

Hvis du forsømmer helbredet eller lykken i jagten på penge, er det en dårlig strategi.

Vurdér dine personlige mål for at se om du har en balance mellem finansielle mål, karrieremæssige mål, familiemæssige mål og andre mål.

 

Besøg Zaplo.dk hvis du går med tanker om at få lidt mere luft i budgettet. 

Optag lån
02.03.2017