Cookies er nødvendige for at få Zaplo.dk til at fungere, så du kan få en god oplevelse.

Klik venligst OK for at fjerne denne meddelelse.

ÅOP

ÅOP betyder årlige omkostninger i procent.

ÅOP er dog ikke udtryk for de omkostninger der påløber kortfristede lån, så som vores, over et år.

Nedenfor kan du læse hvorfor dette er tilfældet, hvad det koster dig at låne hos os og hvordan du på fornuftigt vis bør sammenligne lån.

Hvorfor er ÅOP ikke et udtryk for omkostningerne hos Zaplo.dk?

Vi pålægger ikke renters renter og langt de fleste kunder får automatisk 1/3 af deres omkostninger tilbage i skat, hvilket formlen for ÅOP ikke tager højde for.

Grundet formlen for ÅOP er vi dog juridisk nødt til at opgive ÅOP inklusive renters renter og uden skattebesparelsen.

Hvad koster det at låne hos Zaplo.dk?

Låner du fx 10.000 i 3 mdr. koster det ca. 1.094 kr. efter skat* og vi pålægger ingen andre omkostninger.

De 1.094 kr. finder du ved at:

  1. vælge kreditbeløbet og løbetiden i låneberegneren på vores forside

  2. finde de samlede kreditomkostninger under låneberegneren

  3. fratrække 1/3 fra kreditomkostningerne, da dette tilnærmelsesvis er det beløb, som langt de fleste vil spare i skat

Hvordan sammenligner jeg med andre lån?

Hvis du ønsker at sammenligne os med alternative lånemuligheder, anbefaler vi, at du tager direkte kontakt til andre låneudbydere. Fortæl udbyderen hvor meget du har brug for at få udbetalt (da dette ikke altid er det samme som lånebeløbet) og hvor længe du har behov for at låne.

Herefter beder du låneudbyderen om at udregne prisen på lånet efter skat, inkl. alle de omkostninger du ikke kan undgå at betale.

Efterfølgende bør du spørge ind til hvilke muligheder og services du har adgang til, hvilke af dem der er gratis og hvilke der koster ekstra at benytte.

Vores erfaring er, at man som forbruger ofte pålægges skjulte omkostninger undervejs, for services som man ikke forventer koster noget og man derfor ender ud med at betale meget mere end forventet.

Vi har valgt ikke at pålægge gebyrer for at benytte vores ekstra services og du kan derfor stole på at prisen på lånet, efter skat, er 2/3 af kreditomkostningerne.

Hvis du har flere spørgsmål

Hvis du ønsker at vide mere om ÅOP eller vores lån, kan du kontakte os på info@zaplo.dk, Facebook eller tlf.: 78 79 53 53 på hverdage fra kl. 8:00-16:00.

Bjarne Astrup Jensen, professor i finansiering ved Copenhagen Business School, har desuden skrevet en objektiv artikel om ÅOP og kortfristede lån, som du kan finde her.


* Ved Lån på 10.000 kr. (kreditbeløb) i 3 mdr. (løbetid) vil prisen være 1.641 kr. (kreditomkostninger). Fratrækkes 1/3 af prisen fås prisen efter skat for langt de fleste danskere. Prisen efter skat er den reelle omkostning for forbrugeren: 1.641 kr. – (1.641 kr. * 1 / 3) = 1.094 kr.