Tips til Halloween fra Zaplo.dk


halloween 1

Halloween er en uhyggelig tid på året, som især børnene glæder sig til. Selvom Halloween er en oplagt mulighed for at foretage sig noget sammen med sine børn og gæster, er der dog typisk mange udgifter forbundet med festen. I denne artikel giver vi dig de bedste sparetips til årets Halloweenfest.

Halloween, også kendt som Allehelgensdag, er en amerikansk tradition, der i løbet af de sidste mange år, gradvist har vundet så meget indpas hos danskerne, at der efterhånden er flere, der fejrer Halloween end fastelavn. Halloween er en ældgammel tradition, der har rødder flere hundrede år tilbage, hvor man på den sidste dag i oktober delte mad, frugt og nødder ud, i håbet om at det kunne få de døde til at vende tilbage for en dag.

I dag fejrer man dog Halloween af helt andre grunde. Det er en hyggelig tid på året, hvor sommeren er på vej væk, og vinteren så småt er over os. Det bliver tidligt mørkt, og uhyggen spreder sig langsomt. Folk, især børn og unge, klæder sig ud som vampyrer, hekse, trolde og andre uhyggelige skabninger, og går rundt fra dør til dør for enten at lave sjov eller blive bestukket med slik og andre søde sager. Selvom Halloween er en hyggelig tid på året, er den også dyr for mange børnefamilier. Der skal serveres god mad, købes udklædning til børnene, og slik- og chokoladedepoterne skal også fyldes op. Alt sammen udgifter, som en børnefamilie ikke nødvendigvis kan løfte, når både jul og nytår venter lige rundt om hjørnet. Halloween behøver dog ikke være så dyr igen. Med et par enkle råd om penge, kan man gøre festen meget billigere. I denne artikel præsenterer Zaplo.dk dig for en række sparetips, der kan give luft i budgettet.

1)    Du behøver ikke at bruge en formue på et kostume
Udklædning, som du køber i en legetøjsbutik, er aldrig helt billigt. Et kostume kan let koste flere hundrede kroner, og da det formentlig kun skal bruges en aften, er det en dyr post på budgettet. Et sparetip til en billigere udklædning er at slå sig sammen med en gruppe venner eller naboer, der medbringer deres aflagte tøj. Så kan I være kreative sammen og lave de uhyggeligste kostumer sammen. Alternativt kan man også købe billigt tøj i alle genbrugsbutikker.

2)    Udsmykning af hjemmet
For mange er et udskåret græskar symbolet på Halloween. Græskar er typisk dyrere i dagene op til Halloween, og der kan derfor være mange penge at spare ved at købe græskaret i god tid. Et græskar kan holde sig længe, hvis det opbevares tørt og mørkt, og endnu længere, hvis du fryser det ned og evt. stiller det udenfor et par dage, før det skal udskæres.

3)    Invitationer til gæsterne
Invitationer til gæsterne behøver heller ikke at koste en formue. De kan passende udskrives derhjemme, på kontoret eller på biblioteket.

4)    Søde sager
Spandevis med slik, chokolade, nødder og frugt hører sig til en rigtig Halloween. Alt sammen ting, der er pålagt en afgift af staten og derfor dyrt herhjemme. Det er der dog råd for. Hvis man ikke vil ofre en formue på søde sager, kan man skrive i invitationen, at alle medbringer lidt. Alternativt kan man se efter tilbud og evt. gå flere sammen om at købe mængdetilbud i de store varehuse.

Vi håber, at disse sparetips kan hjælpe jeres familie med at spare penge til Halloween. Ønsker du flere råd om penge, så kan du læse mere i vores andre blogindlæg på Zaplo.dk

20.10.2016