Studiestart? De her ting vil du ikke undvære


studiestart

Det er sæson for studiestart igen, igen. Der gælder både for dig, der bare har haft lidt sommerferie fra studiet, men også for dig, der skal starte på et nyt studie.

Studier er forskellige, hvorfor det også er forskelligt, hvilke ting du får allermest brug for. Men nogle ting er sikre – og dem vil du ikke mangle, når først studiet er gået i gang. 

Her kommer vores bud på ting, du helt sikkert skal anskaffe dig eller opgradere, og som kan bruges på stort set alle studier. 

 1. Computer og tablet 
  Du ser ikke mange i dag, der sidder på skolebænken og tager håndskrevne noter. Det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre og nogle gør det da også. Men hvis du pludselig skal have rigtig mange noter, så er det bare rarest på en computer.

  Men en anden ting er opgaverne! Du gider helt sikkert ikke skrive 30 sider i hånden. Derfor skal du bruge en computer. Der vil med garanti også være ting, som du skal Google, og så er det bare smartest på computeren, især når du alligevel skriver opgaven der.

  Hvis dit studie kræver brug af specifikke programmer – det kan fx være hvis du skal læse til mediegrafiker, multimediedesigner osv. – kan det være en fordel, at din computer er ret ny.

  Tablets er også en fordel, og nogle foretrækker sådan en til hverdag. Den vejer og fylder mindre, men kan jo nogenlunde det samme. Skal du være ekstra god med noterne, så invester evt. i et tastatur til din tablet.

 2. En fungerende telefon
  Jo, din gamle telefon virker da stadig.. Nogle gange.

  Sørg for din telefon virker. At alarmen altid ringer, når den skal, og at du kan høre den! At du kan komme i kontakt med studiegruppen, tjekke kalenderen og alle de andre ting, du skal holde øje med. Det bliver noget bøvl, hvis du skal have computeren frem bare for at se, hvad der er for til i morgen.

 3. En solid taske
  Du skal slæbe alt muligt. Hav en taske, der er stor nok. Og som du synes er pæn! Du kommer nok til at skulle se ret meget på den.

  Det er forskelligt, hvor meget der er behov for. På studier vil du både se folk, der kommer nærmest med en kuffert hver dag – og omvendt folk, der mere eller mindre bare har pung og nøgler med. 

  Din taske skal passe til dig.

  Men at skaffe sig en taske, der både har plads til computer, madpakke og bøger, er nok ikke en dårlig idé.

 4. Abonnement på streaming – TV og musik 
  Det skal ikke alt sammen være helt kedeligt. Du får brug for musik, både i og uden for studietiden. Musik er nærmest et must, når der skal skrives opgaver. Sørg for at have adgang til fx Spotify. Du kan tjekke dit mobilabonnement – mange tilbyder nemlig en musiktjeneste i abonnementet, som er billigere end at skaffe det ved siden af.

  Og når du har fri, og du skal koble fra og slet ikke gider tænke på studiet, så skal du kunne se en film eller serie. Sørg for at have streamingtjenesten klar. Som jo i øvrigt vil afspille super god kvali, når du har fået opdateret din computer/tablet/telefon

 5. Hovedtelefoner
  Apropos det, vi lige har snakket om. Musik er et must. Men det er ikke et must at høre de andres musik! Skaf dig et par hovedtelefoner – så behøver du ikke høre på dem, og de behøver ikke høre på dig.

  Du kan sagtens komme i en situation, hvor du skal koncentrere dig om noget, men der er mange mennesker omkring dig. Så er det bare rart, at kunne lukke verden ude.

 6. Bøger
  Nå ja, man skal også kunne læse materialet. Så du skal selvfølgelig have de bøger, din uddannelse kræver. Køb dem, du skal have – også de programmer, der måske er et krav, du har. Hvis din uddannelse kræver andre ting, så skal du selvfølgelig sørge for at have det klar.

  Du kan kun gøre dit bedste og få mest ud af din uddannelse, hvis du har de ting, uddannelsen kræver. 

  Husk, at du mange steder på nettet kan sammenligne priser, også på bøger. Altså både nye og selvfølgelig også brugte, hvis du kan klare, at andre har læst i den før dig…

Hvorfor vente? Zaplo kan hjælpe

Det er pludselig mange penge, man faktisk skal af med, når man skal læse. Hvis du mangler lidt økonomisk hjælp bare til den første måned, så kan Zaplo hjælpe. 

Hos os kan du låne fra 5.000 – 25.000 kroner og afdrage i op til 24 måneder. Vi udbetaler til dig med det samme, så du aldrig skal vente på at blive studieklar! 

06.08.2019