Sommerhustur på budget


sommerhustur på budget

En sommerhustur er en klassisk ferie i Danmark. Det er nemlig den ultimative opskrift på hygge og afslapning.

Det gælder faktisk året rundt, at sommerhusene bliver benyttet. Sommerferien er højsæson, men der er også godt brug af sommerhuse i både påsken, efterårsferie, vinterferie og mange af de andre ferietider.

Desværre ejer de fleste af os ikke vores eget sommerhus. Men det er der heldigvis håb for! Du kan nemlig sagtens komme på sommerhustur uden at eje dit eget. 

3 gode grunde til at tage billigt i sommerhus:

  • Du kan selv lave mad og dermed selv lave madbudget
  • Der er masser af plads til venner eller familie
  • Du har ofte strand og skov i nærheden

Læs med her, hvordan du kan komme på sommerhustur på budget: 

Lej et billigt sommerhus

En tur i sommerhus er ikke længere end et par klik væk. Der findes et hav af hjemmesider, som udlejer billige sommerhuse. Du kan fx tjekke Novasol eller Dancenter.

Her er et par eksempler på priser for 4 personer:

3 nætter i Vig Lyng: 4.154 kr.
3 nætter i Frederikshavn Strand: 3.185 kr.
3 nætter i Blåvand: 3.375 kr.

Du kan finde sommerhuse over hele landet. Skal du uden for landet, kan det også lade sig gøre! Her er et par eksempler på priser for 4 personer, hvis du skal uden for Danmark:

3 nætter i Ystad, Sverige: 3.626 kr.
3 nætter i OstSeeResort Olpenitz, Tyskland: Fra 2.156 kr.
3 nætter i Alicante, Spanien: 2.545 kr.

Når du lejer et billigt sommerhus gennem hjemmesider som disse, kan du få hjælp hele vejen. Det er lidt som at booke et hotelværelse. Er du i tvivl om noget undervejs, så kontakter du bare firmaet.

Du kan også vælge at leje helt privat. Altså udenom en udbyder.
Det kræver, at du enten selv kender nogen, der kan og vil leje ud til dig eller hvis du måske har en mulighed for at leje gennem din arbejdsplads eller fagforening. 

Lån eller lej en bil 

Den nemmeste måde at komme i sommerhus på i Danmark er jo nok at køre. Det er ret nemt, hvis du har en bil. Så er det bare at leje sommerhuset, pakke bilen og så afsted! 

Men har du ikke selv en bil, er situationen straks noget andet. Her har du et par muligheder: 

  1. Lej en bil
  2. Lån en bil
  3. Betal dig for et lift

Lej en bil

Billeje kan ske enten via de store forhandlere (altså steder som Hertz, Eurocar osv.) eller mere privat via sider som GoMore. Her lejer du direkte fra en privatperson. Det er lidt ligesom Airbnb for billeje.

Det er op til dig, hvad du er mest tryg ved. Priser er fx:

Billeje gennem Sixt: fra 256 kr./dag
Billeje gennem GoMore: fra 250 kr/dag

Lån en bil

Låner du en bil – ja, så er du heldig at have en flink tante, kammerat eller anden person i din omgangskreds, der er villig til at låne ud til dig. Husk at lave en aftale på forhånd, så I undgår konflikter. Det er en god idé at aftale ting som: Skal du betale noget? Hvor meget benzin skal der være på, når du afleverer? Skal bilen rengøres efter brug?

Betal dig for et lift

Er det slet ikke en mulighed at leje eller låne en bil, så kan du købe dig et lift. Det kan du også finde via GoMore. Det går ud på, at en anden person i forvejen skal den retning, som du skal, og så sælger de en plads i deres bil.
Der er ingen garanti for, at du kommer helt til døren. Men du kan helt sikkert komme ganske tæt på eller aftale en lille omvej med chaufføren for en ekstra skilling.

Du kan finde lift på GoMore på tværs af landet fra 150 kr. pr. vej.

Pak det hele

Når der er styr på sommerhuset og på bilen, så er der kun en ting tilbage at gøre: Pak til din sommerhustur.

Jo mere du har med hjemmefra, jo billigere bliver turen. Så pak en frysetaske med mad du, alligevel har i køleskabet. Der er måske mad til den første dag der. Du både sparer lidt penge og undgår madspil. Win win.

Husk at pakke underholdningen også. Det kommer jo selvfølgelig an på, hvad du er til. Måske du er mest til film på computeren, måske du vil have brætspil med eller aktiviteter til haven og stranden som bold eller frisbee.

Alt efter, hvor og hvordan du har lejet sommerhuset, så kan det være du selv skal sørge for at have sengetøj og håndklæder med. 

Er det i badesæson, du skal på sommerhustur, så husk i hvert tilfælde strandhåndklæder – og andet strandgear. 

Uanset hvad du er til af underholdning og aktiviteter, så husk det danske vejr. Det kan hurtigt skifte og det kan hurtigt være nødvendigt at have godt med indendørsaktiviteter.

Hvorfor vente?

Har lysten til en billig sommerhustur meldt sig? Hvorfor vente?
Zaplo.dk kan hjælpe dig med at få turen i hus.

Du kan låne fra 5.000 – 25.000 kr. Vi udbetaler med det samme – hele året! 
Ansøg her og få svar på din ansøgning med det samme.

05.09.2019