Små lån i slutningen af måneden – find den billigste løsning


små lån i slutningen af måneden

Nogle gange har man ikke behov for det store for at få det hele til at hænge sammen. Især i slutningen af måneden. Kender du det? Eller nå ja, de måneder, man havde glemt, at der var helligdage, lige ind til man fik sin lønseddel. Små lån? Ja tak.

Til alle de anledninger, hvor man lige mangler det sidste for at få det hele til at fungere, findes der små lån, man kan tage. Nu tænker vi bare, hvad er bedst at gøre, når man skal låne små penge?

Lad os se på mulighederne.

Først og fremmest – de gratis små lån.

Lån små penge fra dine nærmeste

Det er altid den bedste idé, hvis du står og mangler et lille beløb. Familiemedlemmer og venner – de plejer nemlig ikke at tage noget for at låne dig nogle penge. Det kan være, at de ikke altid har nogle penge, de kan give ud som små lån, men det er altid værd at spørge.

Små lån fra dine nærmeste kan nemlig ofte lade sig gøre. Hvis dine forældre ikke kan låne dig hele beløbet, kan du måske tage flere små, hurtige lån hos forskellige folk. Lån små penge lidt ad gangen. For eksempel, lån 500 hos din mor og 500 hos din ven, og så har du et bæredygtigt, lille lån.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke låner små penge hos så mange mennesker, så du ikke kan holde styr på, hvor meget du skylder hvem. Derfor anbefaler vi, at du fører regnskab og planlægger, hvornår du vil betale de små lån tilbage.

Fordelen: Gratis

Ulempen: Kan tage tid at arrangere

Små lån fra banken – midlertidigt overtræk på lille beløb

Banken er faktisk ikke så slemt at prøve, hvis du har brug for at tage et lille lån på et mindre beløb. Små lån i banken koster, selvfølgelig, renter og måske ekspeditionsgebyrer, men det er også nogle forholdsvis små penge. Midlertidigt overtræk på kontoen er dog noget, der skal søges om og godkendes. Derfor er det ikke et lån, der altid går lynhurtigt.

Fordelen: Du klarer det uden andres hjælp

Ulempen: Der skal betales renter fra dag 1

Lån til småt med et smart kreditkort

En anden mulighed med banken er at tage et kreditkort, hvor man først skal betale renter efter 30 dage eller lignende. Små lån på den måde kan være meget smart. Hvis du kun skal bruge et lille beløb i nogle dage eller uger, så kan du jo nå at sætte dem ind på kontoen igen inden banken begynder at pålægge dig renter.

Fordelen: Gratis, hvis du betaler tilbage til tiden

Ulempen: Tager lidt tid at få og kan blive meget dyrt, hvis du er forsinket med at afbetale

Online lån hos små og store udbydere

Hvis ingen af de her muligheder er tilgængelige for dig, kan du altid overveje at optage små, hurtige lån online. Afhængigt af lånudbyderen kan små lån online komme til at koste mere, end de gør i banken, men. Du kan også være heldig og få dem gratis.

Men først om almindelige små lån online.

Fordelen: Lynhurtigt at optage

Ulempen: En dyr løsning, med mindre…

Små, hurtige lån på nettet – gratis

Undersøg markedet for små lån, som du også kan få gratis i første måned. Nogle gange er det sådan, at nye og små låneudbydere har introtilbud, hvor du rent faktisk kan få små, hurtige lån helt gratis i en periode. For eksempel i 2 uger eller en måned.

Ligesom med kreditkort, kan det koste meget at tage små, hurtige lån online og lade være med at betale dem tilbage. Så pas på. Er du i tvivl om du kan afbetale det lånte beløb til tiden, så hellere lad være med at tage små, hurtige lån.

Fordelen: Gratis, hvis du gør det til

Ulempen: Dyrt, hvis du gør det til

Vil du undgå at skulle tage små lån i slutningen af måneden?

Hvis det er ofte, det sker, at du står og mangler små penge i slutningen af måneden, så er der faktisk noget, du kan gøre. Du kan prøve at småjustere dine vaner i hverdagen og få økonomien til at hænge sammen, så du ikke behøver små lån.

Bliv klogere på, hvad du kan gøre – læs Zaplos 10 gode spareråd til hverdagen eller lær, hvordan du tjekker din økonomi.

13.05.2019