Samlelån


samlelån

Der er i dag mange danskere, der betaler af på flere små lån ad gangen. Et Samlelån går ud på at samle flere små lån til ét stort. Det kan nemlig være svært at holde styr på dem alle sammen. Overblikket kan meget hurtigt forsvinde, og du kan nemt komme til at betale mere end nødvendigt i renter og gebyrer. Derfor kan det være en stor hjælp at samle dem til ét større lån.

Hvorfor du bør tage et samlelån – lav rente og større overblik

Ved at samle dine lån kan du minimere dine månedlige omkostninger. Det kan du, fordi du hermed kun skal betale omkostninger for ét samlet lån og ikke en masse små. Fælles for små lån er nemlig, at både renter og gebyrer er høje. Det betyder, at dit rådighedsbeløb om måneden automatisk vil blive mindre. I de fleste tilfælde er det altså kun en fordel for dig at tage et samlelån oven i dine små lån.

Når du vælger at tage et samlelån får du typisk også muligheden for at forhandle din gæld med låneudbyderen, og det kan vise sig at blive fordelagtigt for dig.

Zaplos bud på et samlelån – gør det billigere og nemmere for dig selv

Hvis du har en masse små lånebeløb hos forskellige udbydere, kan du med fordel benytte dig af Zaplos bud på et samlelån. Du får:

  • Et bedre overblik ved at samle din gæld hos én låneudbyder
  • Et afdrag over 24 måneder
  • Mulighed for at udskyde dit afdrag i en svær måned
  • Mulighed for at tilmelde dine Zaplo-afdrag til automatisk kortbetaling, så du ikke glemmer at betale

Derudover er der ikke noget stiftelsesgebyr hos Zaplo, som der typisk er i bankerne.

Betingelser og vilkår du bør kende til, før du ansøger om et samlelån i banken

Hvis du overvejer at ansøge om et samlelån i banken, er der nogle ting, du bør vide. I bankerne vil betingelserne og vilkårene typisk være følgende:

  • Almindelige månedlige gebyrer
  • Et stiftelsesgebyr, der typisk udgør 1% af lånets størrelse
  • Et opkrævningsgebyr ved indbetalingskort eller betalingsservice
  • Generelle vilkår
  • Rentesats

Derudover skal du sende din seneste lønseddel sammen med din ansøgning.

Undersøg dine muligheder, inden du tager et samlelån

Det er vigtigt, at du undersøger dine muligheder grundigt, inden du tager et hurtigt samlelån. Du bør først finde ud af, hvad dine samlede årlige omkostninger er (ÅOP) ved dine nuværende lån. Det giver dig automatisk mulighed for at sammenligne beløbet med omkostningerne ved et samlelån. Når du henvender dig til bankerne, vil de komme med nogle forskellige tilbud, som afhænger af forskellige faktorer. Du bør derfor også henvende dig til flere banker for til sidst at stå med det bedste tilbud for dig.

Det er vigtigt at huske på, at det ikke nødvendigvis altid er en god idé at tage et samlelån. Nogle gange kan det ikke betale sig.

Virker et samlelån for uoverskueligt? Tilmeld dine lån PBS

Hvis du synes, at et samlelån lyder for uoverskueligt, bør du som minimum tilmelde dine lån til PBS. På denne måde kan du sikre dig, at din gæld bliver trukket automatisk. Du vil altså blive ved med at betale de samme renter og gebyrer for de enkelte lån, men du slipper for at skulle betale ekstra ved en glemt regning.

01.04.2019