Ny bolig? Sådan kommer du godt igang


ny bolig

Er du lige flyttet? Så har du måske ret meget at se til! 

Alle flyttekasserne skal pakkes ud, men måske skal der også males eller ordnes et par ting, før du overhovedet kan tømme kaserne. Du skal beslutte, hvor tingene skal stå, og om der mangler nye ting.

Men midt i alt flytterodet kan du komme til at glemme et par vigtige ting. For at hjælpe dig godt i gang i dit nye hjem giver vi dig her et par bud på ting, du skal huske, når du er flyttet.

Adresseskift

Du er forpligtet til at oplyse adresseskift senest 5 dage efter, du er flyttet. Så få det gjort med det samme! Det er nemt og hurtigt på Borger.dk

Husk også, at det ikke er alle, der får automatisk besked om dit adresseskift. Så tjek lige ting som dit fitness, din streaming, mobilen og andre medlemskaber og abonnementer, der kunne have brug for din adresse. Det er dit ansvar, at oplysningerne er korrekte.

Dit nye budget 

Med en flytning ændrer økonomien sig. Det kan både være til det bedre, eller det værre.

Hvis du allerede har et budget, så husk at opdatere det. Har du ikke et, så er det et fantastisk godt tidspunkt til at få det. Når du lavet et budget, får du et overblik over, hvor mange penge du har til rådighed hver måned.

Hvis du vil have den helt, helt nemme version – så tager du din indkomst og trækker dine samlede faste udgifter fra. Det er ting som husleje, boliglån, abonnementer osv.

Husk, der kan være små ting, der ændres i prisen også. Ting som dit internet eller TV-pakke, hvis du har sådan en. 

Har du ikke i forvejen en budgetkonto, så få lige banken til at oprette en til dig. Så kan du nemmere lægge et fast beløb over på den hver måned, så du altid har sparet op til de måneder, hvor regningerne falder sammen. De årlige regninger falder typisk i starten af året.

Husk også, at der er mange ting, der skal siges op, som du måske har glemt. Har du glemt at afmelde dit tv eller internet i din gamle bolig? Så skynd dig at få det gjort. Mange steder har man en måned til at opsige plus den løbende. Dvs. at hvis du opsiger dit internet den 10. I en måned, så skal du betale for resten af den måned plus den næste måned. Så hellere får det opsagt hurtigst muligt, så du ikke skal betale dobbelt i 2 måneder. 

Læs her: 5 trin til en ny og bedre økonomi

Forsikringer

Husk dine forsikringer, når du flytter. En indboforsikring er det vigtigste. Hvis du ikke har haft en før, så kontakt et par forskellige forsikringsselskaber og indhent deres pristilbud. Det er ikke altid den første, der er den bedste. 

Hvis du har haft indbo før, så kontakt dit nuværende forsikringsselskab. De skal vide, at du er flyttet, og du skal vide, om det har en betydning for din pris. Det kan det godt have, alt afhængig af, hvor du flytter hen, om du skifter lejlighed ud med hus osv.

Har du roommates? Husk kontrakten

Er du flyttet sammen med en ven eller en veninde? Så husk at lave en kontrakt. I starten føles det måske ikke som noget, der er nødvendigt, men man ved desværre aldrig, hvad der kan ske. Det er vigtigt, at I har en fast aftale om, hvor meget I hver betaler, og hvordan man flytter ud, hvis man gør.

Hvis en pludselig ønsker at flytte ud, kan han eller hun så gøre det med 1 dags varsel?
Mange kontrakter har en varsel på 1 eller 3 måneder, men find den model, der passer jer bedst.

Husk også at skrive på aftalen, hvordan man skal efterlade lejligheden. Kan man bare tømme sit værelse? Eller skal man male og gøre rent eksempelvis. Typisk betaler alle ind til et indskud, som kan trækkes fra en slutregning, hvis aftalen ikke bliver overholdt.

I skal skrive jeres aftale ned på et stykke papir og begge skrive under. På den måde passer I bedst på jer selv, hinanden og jeres venskab i fremtiden. 

Start på en frisk

Har du taget den gamle, slidte sofa med? Eller kræver TV’et ekstra tilkoblinger og bokse, fordi det har mange år på bagen?

Måske er det på tide at starte på en frisk og skifte nogle af dine ting ud. Tag ét rum ad gangen… Noter ned, hvad du ikke har lyst til at give en plads i dit nye hjem og aftal en dag, hvor du eller I tager rundt møbel- og boligbutikker.

En flytning er en ny start, så start godt ud.

Zaplo kan hjælpe dig med dine flyttedrømme

Hvis du har brug for en ekstra hånd til indskud, møbler eller andet, der kan give dig den bedste, nye start, behøver du ikke vente.

Lån 5.000 – 25.000 kr. og afdrag i 3 til 24 måneder.

Pengene udbetales med det samme, uanset hvornår du ansøger.

08.08.2019