Gode råd til dig, der skal flytte


gode råd om flytning

Der er mange ting, du sådan skal huske og sørge for, når du står og skal flytte. Det kan være alt fra bare at huske at få det hele med, til at sørge for alle papirerne er i orden.

Du kan hurtigt miste overblikket. Vi vil prøve at hjælpe dig lidt på vej! Her er lidt gode råd til, hvad du skal huske på, når du skal flytte.

Husk at skifte adresse

Når du flytter, ja så skifter du jo også adresse. Og det skal systemet vide. Sådan at din post kommer det rigtige sted hen og så videre.

Du skifter selv din adresse på borger.dk. Det skal du faktisk gøre senest 5 dage efter, atdu er flyttet!

Når du har registreret dit adresseskift, får de fleste, der skal vide det, automatisk informationen. Men ikke alle… Du skal selv lige huske at fortælle det til fx dit arbejde, forskellige abonnementer/medlemsskaber (fitness, tv, telefon, loyalitetsklubber) osv. 

Det er generelt en god idé for dig at tjekke alt det igennem, du lige kan komme i tanke om, der har brug for din nye adresse.

Planlæg flytningen i god tid


Ja, det lyder måske lidt åbenlyst, men det er det faktisk ikke for alle. Mange har prøvet at stå i en situation, hvor enten de eller deres bekendte, liiige har manglet den sidste flyttekasse. Eller ikke lige havde aviser til at pakke glas ind i.

Måske opdager du ting, du ikke engang vidste, du stadig havde. Dem havde du ikke lige tænkt på, skulle med! 

Det gælder sådan set også omvendt. Hvis der er ting, du pludselig finder ud af, du ikke vil have med, når du flytter. Det er en god idé at have fået ryddet op i god tid i forvejen, så du ikke på flyttedagen både skal pakke ned og flytte ting, men også rydde op og sortere ud. 

En lille bonus, hvis du er ude i god tid: Du kan sælge nogle af de ting, du ikke vil have med videre. På den måde tjener du også lidt ekstra, som du jo passende kan bruge på nyt grej til din nye bolig.

Så sørg for at have ryddet op, smidt ud, købt flyttekasser, arrangeret transport og venner til at hjælpe. Husk selvfølgelig også at have noget koldt at drikke klar, til de der skal hjælpe med at flytte. 

Ting, du kan forberede i god tid:

  • Sorter ud i dit tøj (hvad har du ikke brugt i mere end et år?)
  • Gennemgå sengetøj, håndklæder, klude, endda køkkenudstyr (hvad er så slidt, at det ikke fortjener at flytte med dig?)
  • Overvej, om du hellere vil tjene nogle småpenge på dine gamle DVD’er, CD’er og spil (du er nok mere digital nu end sidst, du flyttede)
  • Gå kælderen/loftet igennem (når ting er gemt SÅ langt væk, skal du nok sjældent bruge dem igen)

Dine ting kan gå to veje… Til salg eller til storskrald – alt efter hvor meget det kan være værd for andre.

Gå ikke ned på udstyr

Når du skal flytte, er der mange ting, der både skal tages ned og sættes op. Det kan være små ting som billeder, men også lamper, reoler osv. Så sørg for, at du har det, du skal bruge. Måske en boremaskine, en hammer, et vaterpas.

Vi kender nok alle sammen det med, at hvis det ikke bliver gjort med det samme, så kommer det bare til at stå der i hjørnet. Og det er lige det, der sker, hvis du opdager du ikke lige havde et søm alligevel. Så står billedet derovre i hjørnet og samler støv i månedsvis. 

Du behøver jo ikke købe det… Du kan også bare sørge for at have lånt udstyret af familie eller venner.

Gå online 

Husk at hive fat i dine TV- og internetudbyder. For det første skal du have stoppet det, hvor du boede før, og for det andet skal du have det rykket med til det nye sted, du skal flytte hen.

Det er ikke alle steder, at du selv kan bestemme, hvilken udbyder du vil have. Hvis du fx har brugt YouSee indtil nu, men rykker til en boligforening, som kun bruger Boxer, ja, så skal du have lukket YouSee ned.

Mange steder har binding. Det betyder, at du betaler for den måned du er i OG den næste. Så hvis du er i dårlig tid, kan du faktisk risikere at skulle betale næsten 2 måneder, hvor du ikke bruger dit TV eller internet, OG hvor du bruger det fra din nye udbyder. Det er altså dobbelt op på udgifter! 

Husk drømmene

Har du også gået og sagt “når jeg flytter, så skal jeg have en anden sofa” eller “det næste sted jeg bor, skal have et sort køkken”. Vi har allesammen leget med de der smådrømme, som vi godt ved, aldrig kommer til at ske, hvor vi bor nu. Derfor lover vi os selv, at det skal vi gøre det næste sted vi flytter hen. 

Husk de drømme! Sørg for at få det gjort fra start af. Hvis du ikke får det gjort i starten, så sker der bare det samme. Det er nemmere at male køkkenet, før der er ting i alle skabe, skuffer, borde osv. Sådan er det bare.

Så husk dine drømme, og gør hvad du kan for at indfri dem nu.

Tag et billede 

Det her er ikke et must. Men det er en hyggelig ting for mange. Tag et billede af din stue, dit soveværelse, før du pakker det ned. Det er sjovt at kigge tilbage på om nogle år!

Det er selvfølgelig sjovest, hvis det er et sted, du har været glad for at bo. 

05.08.2019