Fornuftige fleksible lån til hårdtarbejdende forældre


budgettering af enlige mødre

Du kender det sikkert: Det er lige pludseligt blevet sommer, og sommerferien skal planlægges. Selvom I har lagt penge til side i løbet af året, er der ikke penge nok til drømmerejsen. Så kan det være en god idé at tage et fleksibelt lån for at få råd til denne ekstra dyre måned. Her er nogle ting, du skal vide, før du går i gang med at optage et fleksibelt lån.

  1. Undersøg markedet: Der findes mange forskellige lånetyper. På en hjemmeside som f.eks. Zaplo.dk kan du låne et beløb på op til 20.000 kr. og betale det tilbage i løbet af op til 18 måneder.
  2. Overvej nøje, om du har mulighed for at tilbagebetale lånet inden for tilbagebetalingsfristen. Det kan nemlig have konsekvenser for dig, hvis du ikke tilbagebetaler dit lån til tiden. Du kan ende i RKI som registreret dårlig betaler og går på den måde glip af mange økonomiske muligheder som f.eks. PBS betalingsservice, ligesom mange mobilselskaber ikke vil oprette dig som kunde på månedlig betalingsbasis.
  3. Skulle du alligevel ikke have mulighed for at tilbagebetale dit lån, skal du sørge for at tale med din låneudbyder hurtigst muligt, da du uden tvivl kan træffe en aftale om at tilbagebetale i et tempo, hvor din økonomi kan følge med.

Et fleksibelt lån kan være en god mulighed for at få et økonomisk løft i en måned med mange ekstraudgifter. Det er dog vigtigt at sørge for, at det ikke bliver normal praksis at tage disse lån for at indløse andre lån. Så længe du kan betale lånet tilbage, kan det hjælpe dig med at købe en bestemt vare, når det er nødvendigt.

04.10.2016