Fodboldrejser – Sådan kommer du afsted


fodboldrejser

En fodboldrejse er et must-do for rigtig mange. Hvad enten det er de helt store kampe på de berømte stadioner, eller det er din favoritklub, du skal et smut over grænsen for. Det er bare en helt særlig følelse at være på så store stadioner og kunne mærke stemningen på lægterne.

Fodbold i Danmark er godt – rigtig godt! Men vi har stadig noget vej op til de oplevelser, du kan få dig i Spanien, England, Tyskland…

Sådan arrangerer du en fodboldrejse

Okay, du vil gerne afsted. Så langt, så godt. Det næste trin er at finde den eller de venner, du vil have med dig, som selvfølgelig også er klar!
Hvis I vil se et bestemt hold, så tjek selvfølgelig lige deres kampkalender først. Det er jo nemmest at se dem, når de rent faktisk spiller, og så kan I jo overveje, om det skal være en hjemmekamp eller ude!

Det kan også være, at I går efter en bestemt liga som Premier League, Serie A, La Liga og Bundesligaen. Eller rammer I det rigtige tidspunkt, så måske de helt store internationale dyster à la Champions League, Europa League og EM (kvalifikation).

Herfra har I to muligheder. I kan enten købe en færdigpakket rejse gennem et bureau, eller I kan stå for det hele selv.

Køb turen gennem rejsebureau

Nu du alligevel er på det store internet, så hop ind og søg på fodboldrejser. Så kommer der et væld af forskellige udbydere frem. De tilbyder alle sammen rejser til forskellige kampe og i hele Europa.

Det er godt at holde øje med, om de er officiel rejsearrangører fra DBU. Så ved man bare, at der sidder nogle bag, der ved, hvad der er vigtigt her.
Du kan selvfølgelig også købe gennem store og mere mainstream rejsebureauer, men skulle du have spørgsmål til noget hos dem, er det ikke sikkert du får en lige så stor fodboldentusiast i røret.

Når du har fundet den kamp, du vil til, så tjekker du, om bureauet udbyder den. Og så tjekker du lige, hvad der er i pakken, før du køber. Hele ideen med bureau er, at de har fikset det hele. Det vil sige, at din pakke skal indeholde billetter til kampen, flybilletter og hotel. Måske endda også transport?

Bureauerne kan helt sikkert også inspirere dig til en kamp eller en liga, som du ikke lige selv havde tænkt på!

Hos fodboldrejser.dk ligger turene pt. Fra ca. 2.700 og op efter. De kan nå ret højt op i pris, skal det lige siges! Dyreste tur pt. Er 17.495 kroner. *Baseret på søgning 6/5/19.


Arranger det hele selv

Det er lidt mere besværligt, for nu skal du besøge knap 3 hjemmesider, før din tur er i hus. Men måske kan du gøre det billigere end pakkerne, da du selv kan styre hvor du skal bo, hvem du skal flyve med og hvornår. På den måde kan du jo skrue op og ned for prisen, som det passer dig.

Først: Kampen
Hvem skal I se? Tjek planerne og find den kamp, I vil se.
Derfra skal I købe billetter til den pågældende kamp. Rejsen skal jo kun planlægges, hvis I faktisk kan komme på stadion. Husk lige, at nogle steder i udlandet er der andre sikkerhedskrav på stadion, end der er herhjemme. Så læg lige mærke til, om der står noget, I skal være opmærksomme på her. Det kunne være noget med, at ID skal med, I ikke må have tasker med eller med en bestemt påklædning og mangel på samme…

Hvis du har investeret i en klubtrøje, skal du være sikker på, at du må have den på det sted på stadion, I har købt billetter til.
De regler gælder selvfølgelig også, hvis I køber gennem bureau, men her vil de bare gøre jer opmærksomme på det. Denne gang skal I selv tænke.

Så fly, bus, tog, bil
Hvordan kommer I dertil? Alt efter, hvor I skal til, kan I måske vælge mellem forskellige ting.
Er det Hamborg – så måske køre i bil selv? Er det Barcelona, skal det nok være flyveren. Tjek, hvad der er billigst.
En god idé er at sørge for at ankomme i hvert fald dagen før og tage hjem dagen efter. Det bliver ikke sjovt, hvis I kommer til kampen og er helt vildt trætte, eller hvis I skal flyve hjem om aftenen eller tidligt om morgenen efter. Av, mit hoved!

Tag over hovedet
Hvor skal I bo? Tjek hoteller og Airbnb’s i nærheden. Vælg det, der passer jer bedst. Hvis I KUN er der for kampen, så er det måske godt med noget tæt på stadion. Hvis I er der et par dage, så måske noget tættere på resten af byen, så I kan få mere ud af turen.

Transport
Bare husk at tænke på, hvordan I skal komme frem og tilbage. Både til og fra lufthavn, men også til og fra kamp. Det er ikke fordi, det er et stort projekt. Der er helt sikkert en bus, tog, metro eller en taxa til og fra. Men det er bare meget godt at gøre sig en tanke om – I er jo nok ikke de eneste, der skal se kampen.

Top 5 stadiums i Europa

Nu kommer vi ind på et lidt touchy emne. For nogle synes selvfølgelig deres klubs er det bedste. Nogle synes det handler om størrelsen, nogle synes det handler om, hvor de store stjerner spiller.

Uden at fornærme nogen, får du her de 5 største stations i Europa:

  • Camp Nou, Barcelona, Spanien – plads til 99,354 tilskuere
  • Croke Park, Dublin, Irland – plads til 82,300 tilskuere
  • Twickenham Stadium, London, England – plads til 82,000 tilskuere
  • Stade de France, Paris, Frankrig – plads til 81,338  tilskuere
  • Santiago Bernabéu, Madrid, Spanien – plads til 81,044  tilskuere

Hvis din top 5 ser anderledes ud, så skriv den måske ned i telefonen som en note. Så har du en ønskeliste over hvor dine fodboldrejser skal gå hen.

Ikke selv den store fodboldfan?

Hvis du ikke selv har en indre fodboldentusiast gemt i maven, har du også nogle muligheder…

Du kan jo stadig tage afsted med din ven eller kæreste. Så kan han eller hun jo få lov til at bestemme, hvor turen skal gå til. Du kan stadig nyde turen og stemningen på lægterne og så få lov til bestemme en eller flere andre aktiviteter på turen.

Hvis du bare i stedet vil have din bedre halvdel ud af huset, så du selv kan nyde en friweekend, så er det jo bare at give det som gave, så han eller hun kan tage afsted og nyde det i selskab med andre fodboldfans!

Hvorfor vente?

En fodboldrejse er en oplevelse, som ingen sand fodboldfan må snyde sig selv for.
Så hvorfor vente? Grib vennerne og smut afsted. Zaplo kan hjælpe dig med finansieringen.
Du kan låne fra 5.000 – 25.000 og dele betalingen op i nemme bidder. Ansøg her.
God tur!

06.05.2019