Få ferien til at føles længere


længere ferie

Selvom ferien egentlig er slut og hverdagen igen presser på, så kan man godt bevare feriefølelsen lidt endnu.

Nej, der er ingen palmer eller store glas sangria – men man kan stadig godt have en ferievibe kørende for sig selv.

Her får du 5 ting, du kan gøre, for at beholde feriefølelsen lidt endnu: 

1. Skru ned for planerne 

Noget af det bedste ved ferie er det med, at man ikke skal noget. Du skal ikke nå noget. Du skal bare slappe af.

Det kan du selvfølgelig ikke tage med hjem igen, slet ikke efter studie eller arbejdet er startet igen. Men du kan lave meget færre aftaler, end du plejer.

Lov dig selv, at de næste 3 uger, efter at du er startet igen, holder du planerne på et minimum. Ingen ‘’Jeg SKAL træne 4 gange’’, ingen ‘’jeg SKAL besøge mormor hver søndag’’. Du er stadig på ferie (mentalt), og på ferie kan du ikke de ting. 

Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan lave en aftale, hvis du har lyst til det. Det er din feriestemning – du skal gøre, hvad du har lyst til. Men skru lidt ned. Hvis du normalt har 4 aftaler på en uge, så skru ned til 2.

Er du kalenderfører, så er det altså også bare lækkert og afslappende at se en kalender, der ikke er helt proppet. 

2. Glem uret! 

‘’GUD, er klokken allerede 18?’’, har du måske sagt et par gange på din ferie. Tiden flyver. Og det er egentlig lige meget. Du spiser, når du er sulten. Du går hjem, når du har lyst. Der er ikke noget bestemt tidspunkt, du skal det ene eller det andet.

Det er klart, at du stadig skal møde på arbejdet til tiden – så vækkeuret må du stadig lige beholde. Men ellers hvad klokken er? Who knows?! Feriefeeling = mistet tidsfornemmelse. 

3. Summertreats

Ikke godt for slankekuren men rigtig godt for feriestemningen! Tag en ekstra is. Køb en iskaffe. Drik den der cola.

På ferie bliver du forkælet. Fordi du er på ferie. Hvis du vil beholde feriestemningen, så lad være med at sløjfe den daglige sodavandsis lidt endnu.

Nyd dine treats, tag en ekstra tur på café eller hvad du nu end synes, der er mest hyggeligt. 

4. Spis ude

En anden god ferie ting er, at du slipper for opvasken en hel del. Og Netto-køen hver dag. Så hvis du gerne vil holde det lidt endnu, så spis ude lidt mere.

Det er klart, at det ikke er det smarteste rent økonomisk at spise ude hele tiden. Men det behøver jo altså heller ikke være hver eneste dag, du skal gøre det. Bare lige en gang eller to mere. 

5. Oplev ting – forlystelser, koncerter, teater

Det her punkt kommer selvfølgelig an på, hvordan du bedst kan lide at holde ferie. Nogle kan bedst lide dase ferie, hvor de kobler fra og laver så lidt som muligt. Hvis det er dig, så er det her forslag nok ikke så relevant.

Men for dig, der elsker ferier fuld af oplevelser – gør det samme derhjemme! Der er ingen grund til at gå direkte hjem foran tv’et. Tag i Tivoli, i Zoo. Tag ud og hør en koncert eller en tur i biografen.

Det fungerer både som oplevelser men også som en måde at få et afbræk fra din hverdag, selvom du er midt i dit helt almindelige hverdagsliv. Det er en god måde at få en følelse af, at det ikke bare var standard mandag, som det plejer.

08.08.2019