Efterårsferie: Hvad skal du lave?


efterårsferie

Efteråret er en favoritsæson hos mange. Og det er der heldigvis masser af gode grunde til! 

For det første er det en smuk årstid. Bladene skifter farve og pynter fortovene landet over. Det er også en årstid fuld af hygge! 

Og så er der jo også efterårsferien! De fleste i Danmark har efterårsferie, eller i hvert fald tager sig en efterårsferie. Det gælder skolebørn, de fleste studerende og så nogle af de arbejdende, som vælger at tage fri.

Efterårsferien kan du sagtens gå og glæde dig til! Men hvad kan du bruge den til? Hvad skal du lave?

Du kan læse med her og få inspiration til din efterårsferie! Der er nemlig masser at tage sig til.

Weekendture

Weekendture er oplagte muligheder for at komme ud af landet, få nye oplevelser og mærke nye omgivelser. Du kan få rigtig meget ud af en weekendtur, og du har stadig nogle dage hjemme, hvis du har en uges ferie.

Hvis du er en af dem, der ikke har efterårsferie, men skal tage ferie for at komme afsted, så er weekendture også rigtig gode. De kan nemlig blive til en rigtig fin ferie for kun 1 eller 2 feriedage. Det kunne eksempelvis være torsdag og fredag eller fredag og mandag, at du tog fri.

Weekendture er normalvis ikke nogle, hvor du rejser langt væk Derfor anbefaler vi, at du holder dig inden for Europa på den her.

Der er også rigtig mange, der forbinder weekendture med storbyferie. Steder som London, Berlin eller Paris er populære destinationer, næsten altid billige at komme til og kan besøges igen, og igen, og…

Er weekendture lige noget for dig? Så kan du give vores blogindlæg om weekendture et besøg.
Her kan du blive lidt klogere på destinationer, priser og vores anbefalinger.

Efterårsferie sydpå

Nu vi er ved rejser, så kan vi næsten ikke undgå at tale om solen sydpå. I efteråret er de varme temperaturer væk i Danmark, men de kan sagtens findes andre steder.

Alt efter, hvor varmt det skal være, kan du eksempelvis nyde en tur til Sydspanien eller Sydfrankrig. Eller hvad med Portugal? 

Der findes også rigtig mange gode tilbud på rejser endnu længere væk – hvor temperaturerne oftest også er varmere end i Europa. Det kan være steder som Egypten, hvor temperaturen normalt ligger mellem 27 og 31 grader, eller Dubai som byder på 35 grader, i oktober.

Kan du allerede mærke solens varme stråler? Før du booker, kan du læse lidt mere om, hvordan du gør, og hvor de bedste priser kan findes. Det gør du lige her.

Sommerhuse 

Noget, som efterår og efterårsferie kan, er hygge. Hygge med hygge ovenpå! Og der er få ting, der emmer mere af hygge end sommerhuse. Du kan nok næsten høre pejsen knitre allerede.

Et sommerhus kan give dig masser indendørs hygge og, alt efter beliggenhed, byde på masser gode gåture i skove eller langs vandet.

Sommerhus kan også være en billigere måde at holde efterårsferie på, og du behøver faktisk ikke at tage så langt væk.

Har du ikke selv et sommerhus? No problem. Du kan leje andres. Du skal dog huske på, at du ikke er den eneste, der gerne vil i sommerhus. Så skal du leje et, er det en rigtig god idé at booke tidligst muligt. 

Hvis sommerhus hyggen er noget der tiltaler dig, så kan du læse endnu mere om det lige her. 

Kør selv

Hvis du selv har bil, eller mulighed for at låne eller leje en, så kan du overveje kør-selv-modellen. Den kan du jo kombinere med nogle af de andre forslag, vi har kigget på.

Du kan køre på weekendtur til fx Tyskland eller Sverige. Du kan også tage en længere tur og køre ned igennem Europa.

Distancen afhænger mest af, hvor mange dage du har fri, og selvfølgelig hvad dit budget er på. Selvom det er smart med bil, så er det jo (heller) ikke gratis.

Bilen giver dig dog en frihed, hvor du helt selv kan styre, hvor du vil hen, hvornår og hvor længe. Og så er den åbne vej også bare rigtig hyggelig. Husk den gode spilleliste!

Fristet af kør-selv-modellen til din efterårsferie? Du kan dykke mere ned i emnet i vores blogindlæg om kør-selv-ferier her.

Hvorfor vente med efterårsferie?

Glæder du dig også til efterårsferien og vil gerne gøre den ekstra god i år? Hvorfor så vente? 

Hos Zaplo kan du låne fra 5.000 – 25.000 kroner og afdrage i helt op til 24 måneder.

Vi udbetaler pengene med det samme, også i efterårsferien.
Ansøgningen tager kun 1 minut og du får svar med det samme på skærmen.

05.09.2019