7 sjove og billige oplevelser i december


7 sjove og billige oplevelser i december

December betyder jul, sne og hygge – og for mange også juleferie.

Det kan måske være hyggeligt at være hjemme nogle dage i ferien, men hvis du får trang til at opleve noget, så behøver det ikke blive en dyr affære.

Vi har her samlet nogle bud på sjove og hyggelige aktiviteter i julen, der ikke koster dig en bondegård.

 

1) Tag på julemarked

Der er masser af julemarkeder rundt omkring i landet i december. Her er der rig lejlighed til at komme i den helt rette julestemning og lade julefreden sænke sig. Du kan kigge her og se en liste over, hvor du kan tage på marked.

 

2) Fæld dit eget juletræ

For de fleste er det en tradition at have et juletræ og danse rundt om dette juleaften – og hvorfor ikke tage familien under armen og tage ud og fælde det selv? Her kan du se, hvor du kan fælde dit eget træ rundt omkring i Danmark. Gør det til en hyggelig aktivitet og slut dagen af med en omgang glögg og æbleskiver hjemme i varmen.

 

3) Besøg en skøjtebane

Er du Bambi på glatis, når det bliver koldt? Det findes der råd for. Du kan øve dig på en af de mange skøjtebaner, der ligger rundt omkring. Danmarks største skøjtebane ligger i Esbjerg, så hvis du befinder dig i Jylland, kunne det være en ide at besøge denne. Du kan se skøjtebanens åbningstider her.

 

4) Spil pakkeleg

Snup et spil klassisk pakkeleg, hvor du får lov at tage en pakke fra bunken, hver gang du slår en 6’er – eller får lov at stjæle en pakke fra en medspiller. Pakkerne skal ikke være fine eller dyre. Det kan eventuelt være ting og sager, du har liggende i hjemmet, som du ikke bruger længere, og som du pakker ind i noget sødt indpakningspapir. Alternativt kan du finde masser af nips i en butik som Søstrene Grene, hvor du hurtigt kan få fyldt en indkøbskurv med små gaver uden at bruge en formue på det.

 

5) Veterantogstur

Både i Jylland, på Fyn, Sjælland og Lolland-Falster har du mulighed for at komme på en hyggelig veterantogstur i julen. Her kan du blandt andet stå af og fælde dit eget juletræ, og det er en oplagt aktivitet for både store og små – og du kan være sikker på at komme i julestemning. Her kan du se en liste over, hvilke toge, der kører i julen.

 

6) Send julekort

Hvornår har du sidst modtaget eller sendt et julekort? Det er måske lang tid siden? Men din bedste er måske ikke på Facebook, og hun vil helt sikkert blive glad for et personligt julekort. Det varmer og kan give dine nærmeste familie og venner en meget gladere jul. Det kræver ikke meget, men gør en stor forskel.

 

7) Slap af og nyd det!

Vi har en tendens til at køre op i en spids, når det bliver jul, fordi vi gerne vil have, at alt skal være perfekt. Husk nu også på at geare ned og nyde det – lav en kop varm kakao og se en af de mange julefilm eller juleshows, der bliver vist i TV i juledagene eller findes på Netflix. Husk også samværet med dine nærmeste. Julen er trods alt hjerternes fest.

 

Glædelig december 🙂

07.12.2018