10 gode spareråd til hverdagen: Sådan sparer du op mod 5000 kroner om året


Vi kender alle sammen vendingen ‘’mange bække små..’’. Det er en vending, der kan bruges om mange ting og i mange situationer. Når man taler om gode spareråd er der helt sikkert også tale om mange bække små – for en masse små sparinger kan give stor gevinst.

Faktisk kan man spare flere tusinde kroner om året ved at følge nogle små gode tips.

Lad os se nærmere på, hvilke ting man kan gøre for at spare stort på sigt.

Her får du 10 gode spareråd:

1. Tjek dit mobilabonnement

Rigtig mange af os har for dyre mobilabonnementer. Der findes heldigvis et hav af selskaber, som i dag tilbyder rigtig billig telefoni. Måske er det værd at tjekke – de fleste kan spare mindst 100 kroner om måneden!

Og så er de første 1.200,- om året sparet hjem!

2. Køb brugt

Skal ungerne have nye gummistøvler? Skal huset have nyt sofabord? Stort set alt kan fås brugt i dag og sælges til langt under halv pris.
Køb dine ting brugte og spar med det samme.

Når først du ser, hvor nemt det er, kan du jo også selv begynde at sælge i ting, du ikke længere bruger. Så tjener du endda penge på din nye hobby.

3. Find de billigste forsikringer

Ligesom med mobilen, er der her penge at spare. Ofte er de forsikringer man har, ikke de billigste. Tjek konkurrenterne og se om der er penge at spare. – Det gælder i øvrigt også for fagforeninger, A-kasser og mere.

Hvis du ikke er så god til de ting og bliver forvirret af informationen på hjemmesiderne, så ring til deres kundeservice. De er ofte behjælpelige og kan give dig overblik.

Der findes også mange gode hjemmesider, der sammenligner priserne for dig. Prøv fx:

  • www.forsikringsguiden.dk – her indtaster man sine oplysninger og så viser den dig forskellige forsikringsselskaber og deres priser til netop dig.
  • www.akasseguiden.dk – sammenligner priserne på forskellige a-kasser lige nu.
  • wwww.billige-fagforeninger.dk – sammenligner priserne på forskellige fagforeninger lige nu.

4. Bag selv

Bag selv brød, rugbrød, boller, knækbrød, pizzadej – hvad du nu end bruger af bagværk. Når man tænker over det, er det faktisk rigtig mange penge, man bruger på brød om året.

Bag selv – det smager tit også meget bedre og du kan få det lige som du vil! Heldigvis kan sådan nogle ting også nemt fryses, hvis man får bagt en lidt stor portion.

5. Lav madplan og store portioner

Lav en madplan for ugen og du vil se gevinst allerede første gang du gør det. Ved at handle ind til det hele på en gang, sparer man penge.

Ved man fx., at man skal bruge hakkekød to gange den uge, kan man købe den store pakke i stedet for 2 små. Man undgår også at have købt fx en pose gulerødder og smide halvdelen ud efter noget tid, fordi man ikke fik dem brugt.

Køb det du har brug for og lav retter hvor mange af de samme ting kan bruges. Hvis du laver lidt større portioner har du rester til frokosten dagen efter.

 

gode spareråd til hverdagen

6. Spar på vand, varme og strøm.

Hvem vil ikke gerne få lavere regninger ind ad døren? Det er så surt, når der kommer høje el/vand/varme regninger og heldigvis kan man gå i gang allerede nu.
Her er lidt, du kan gøre allerede nu:

  • Tag kortere bade, sluk vandet mens du børster tænder, hvis du vasker op i hånden så brug en balje frem for løbende vand.
  • Skru ned for varmen og sluk helt, hvis du fx tager på ferie eller weekendtur.
  • Sluk lyset i rum, du ikke opholder dig i.
  • Sluk lyset, når du går hjemmefra.
  • Sluk på kontakten, så dine devices ikke står i stand-by hele tiden.
  • Brug power-save function på de af dine devices, der kan.

7. Spar på transport

Det giver sig selv, at bilen er dyrere end bussen. Bussen er dyrere end cyklen.
Cykel eller gå, når du kan og spar masser penge på transport.

8. Tjek dit tv og streamingtjenester

Ser du egentlig de kanaler, du har i din tv pakke?

Måske kan du sagtens ændre til en mindre og billigere tv pakke – eller helt undlade at have tv kanaler og nøjes med streaming i stedet.

Og apropos streaming – har du brug for allesammen? Tjek, hvilke du har og hvilke du rent faktisk bruger. Det kan også være en idé at dele med en ven/veninde eller måske familiemedlem. Flere streamingtjenester tillader flere brugere og så kan I jo deles om prisen.

9. Skift pærene

Hvilke pærer har du i lamperne? Skift til sparepærer med det samme.

I dag findes også mange gode pærer, som du kan styre over wifi – så sikrer du lyset altid er slukket, når du går og du kan slukke lyset i rum du ikke opholder dig i, uden du behøver rejse dig op. Dovenskaben længe leve!

De pærer er dog ret dyre at anskaffe sig, men de kan spare dig for penge i det lange løb.

10. Drop de dårlige vaner

Vi ved det jo godt. Men de de dårlige vaner kan spores i økonomien.

Dårlige vaner kan være rygning, fast food, to-go kaffe, onsdags-snegle osv. osv. De fleste af os, ved godt selv, hvad vores dårlige vane er.
Stop helt eller i hvert tilfælde skru ned for det og du vil spare penge hver måned.

Bliv klogere på privatøkonomi

01.05.2018